Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

Αερόσακοι στις ζώνες ασφαλείας της νέας Mercedes-Benz S-Class

Την πρόθεσή της να περάσει, άμεσα, στα μοντέλα παραγωγής, αερόσακους ενσωματωμένους στις ζώνες ασφαλείας των επιβατών του πίσω καθίσματος ανακοίνωσε η Mercedes-Benz, αξιοποιώντας το σύστημα παθητικής ασφάλειας που είχε παρουσιάσει το 2009 με το πρωτότυπο Experimental Safety Vehicle.


Το παραπάνω σύστημα ονομάζεται Beltbag και κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει πρεμιέρα ως μέρος του εξοπλισμού της νέας S-Class που αναμένεται εντός του 2013, για να "διοχετευθεί" σταδιακά και στις υπόλοιπες προτάσεις της γερμανικής φίρμας.

Όσον αφορά τη λειτουργία και τα οφέλη των αερόσακων που τοποθετούνται στις ζώνες του πίσω καθίσματος, είναι αντίστοιχη με το ανάλογο σύστημα που είχε παρουσιάσει η Ford και από το 2010 αποτελεί μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού του Explorer στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους μηχανικούς, σε περίπτωση που οι αισθητήρες πρόσκρουσης του οχήματος ανιχνεύσουν ενδεχόμενο εμπρόσθιας πρόσκρουσης οι αερόσακοι που ενσωματώνονται στις ζώνες των πίσω επιβατών, ανοίγουν, κατανέμοντας έτσι τη δύναμη που ασκείται στο θώρακα των επιβατών σε μεγαλύτερη επιφάνεια και κατ’ επέκταση, μειώνοντας τους τραυματισμούς από τις ζώνες ασφαλείας.
Η Mercedes-Benz υπογραμμίζει ότι αν και οι ζώνες με τους ενσωματωμένους αερόσακους θα μπορούσαν να τοποθετηθούν θεωρητικά σε οποιοδήποτε κάθισμα, θα προοριστούν αποκλειστικά για το πίσω όπου τα συστήματα ασφαλείας είναι εξ ορισμού λιγότερα σε σχέση με το μπροστινό κάθισμα, όπου μια σειρά από αερόσακους και συστήματα που μειώνουν την ασκούμενη πίεση από τις ζώνες ασφαλείας σε περίπτωση ατυχήματος, ενεργούν κατά τον ίδιο τρόπο.

Πηγή in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: