Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010

Νεκρή σε τροχαίο 20χρονη από το Λάνθι


Ο ήλιος χαμογελούσε… Ο ουρανός είχε βάλει τα καλά του γιατί δεχόταν στην αγκαλιά του ένα όμορφο κορίτσι…Το Λάνθι θρηνούσε τον χαμό της Βαλεντίνας Ανδριάνας Ξένου που έφυγε πρόωρα από την ζωή όταν προχθές το μεσημέρι τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο στην παλαιά Εθνική Οδό Πύργου Ολυμπίας, όπου ο αδελφός της Σταύρος τραυματίστηκε σοβαρά καθώς και ο ιδιοκτήτης του αυτοκίνητου Κωνσταντίνος Βυτόπουλος στο οποίο επέβαιναν.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στο χωριό που γεννήθηκε η 20χρονη κομμώτρια είχε κατακλυστεί από φίλους γνωστούς συγγενείς και συγχωριανούς που είχαν πάει για να αποχαιρετήσουν το κορίτσι με το γλυκό χαμόγελο…Τραγικές φιγούρες οι γονείς Νίκος και Νικολία και ο άλλος αδελφός Χρήστος που δεν μπορούσαν αν πιστέψουν ότι έφυγε τόσο απροσδόκητα και άδικα η μοναχοκόρη και αδελφή.
Μία κοπέλα για την οποία όλοι είχαν να πουν ένα καλό λόγο και για την ευγένεια της. Οι περισσότεροι την είχαν γνωρίσει στο κομμωτήριο στον Πύργο που εργαζόταν, όπου με το χαμόγελο πάντα στα χείλη έτρεχε να εξυπηρετήσει τον κάθε πελάτη.


Τα δάκρυα άρχισαν να τρέχουν σαν ποτάμι από τα μάτια όλων όσων είχαν συγκεντρωθεί για να αποχαιρετήσουν το χαμογελαστό κορίτσι, όταν το φέρετρο με το άψυχο σώμα της 20χρονης κατέβηκε στην τελευταία της κατοικία και την δέχθηκε για πάντα στην αγκαλιά της η γη του χωριού που γεννήθηκε και μεγάλωσε….


Το δυστύχημα….

Tα τρία παιδιά με το αυτοκίνητο του Βυτόπουλο το οποίο οδηγούσε ο 24χρονος Σταύρος Ξένος έφυγαν από τον Πύργο λίγο μετά τις 1:20 το μεσημέρι προκειμένου να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Η 20χρονη με τον αδελφό της στο Λάνθι και ο 22χρονος ιδιοκτήτης του αυτοκίνητου θα συνέχιζε για την Ώλενα όπου μένει.

Ένα τέταρτο πριν τις 2:00 το μεσημέρι το λευκό Peugeot rally είχε μπει στην Παλιά Εθνική Οδό Πύργου Ολυμπίας και συγκεκριμένα είχε φθάσει στην ευθεία 100 μέτρα από την διασταύρωση που οδηγούσε στον δρόμο για τον χωριό των δύο αδελφιών πριν τις Καρούτες. Για άγνωστο λόγο έφυγε από τον δρόμο βάρεσε σε μία μουριά που ήταν στην άκρη του δρόμου στο τσιμεντένιο αυλάκι και κατέληξε σε ένα παρακείμενο χωράφι 20 μέτρα από την αυλή ενός σπιτιού. Η κοπέλα που καθόταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου εκτινάχτηκε έξω από αυτό και τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ οι άλλοι δύο εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια του λευκού Peugeot rally.

Διερχόμενοι οδηγοί αλλά και περίοικοι έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια στους επιβάτες του αυτοκινήτου.
Μέσα σε λίγα λεπτά είχαν φθάσει δύο ασθενοφόρα οι άνδρες της τροχαίας Πύργου και όχημα της πυροσβεστικής επανδρωμένο προκειμένου να μπορέσουν τους δύο νεαρούς να τους βγάλουν από το όχημα. Μέσα σε λίγα λεπτά είχαν καταφέρει να τους απεγκλωβίσουν, να τους βάλουν στα ασθενοφόρο και να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο του Πύργου. Ενώ με το δεύτερο μεταφέρθηκε η 20χρονη κοπέλα όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της από τους γιατρούς.


Στην Πάτρα

Η κρισιμότητα της κατάστασης του 24χρονου και του 22χρονου σε συνδυασμό με την μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου στου Νοσοκομείου Πύργου λόγω βλάβης οδήγησε στο να επιτρέψουν οι γιατροί την μεταφορά των δυο νεαρών στο Ρίο στην Πάτρα όπου παρέμεινε για νοσηλεία ο 22χρονος που ήταν συνοδηγός.
Έρευνες για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η Τροχαία Πύργου।

Παναγιώτης Παυλόπουλος
27/03/2010

Πηγή : ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: